OBLIKOVANJE TELESA

Zabavna vadba!

Oblikovanje telesa prav tako, kot TNZ vadba, poteka na stepu ali stopnički. Je nadgradnja TNZ-ja, intenzivnost je precej višja, glasba hitrejša, koreografija pa bolj poskočna. Vključuje mišice celega telesa, ne le mišic od trebuha navzdol. Ura je primerna za vse starosti, tudi za začetnike, saj koreografsko ura ni pretirano zahtevna.

POZITIVNI UČINKI OBLIKOVANJA TELESA:

  • že samo ime pove, da je ura namenjena oblikovanju celega telesa
  • raznolike in enostavne koreografije pripomorejo k hitri izgubi maščob na kar se da zabaven način
  • ob dobri glasbi in pozitivnem vzdušju boste pozabili na vse bolečine in utrujenost, ter z nasmeškom na obrazu izgubljali kalorije
  • ura se osredotoča na vse glavne mišice telesa, torej se ob redni vadbi in pravilni prehrani lahko poslovite od celulita, povešene zadnjice, maščobe na trebuščku, ter mlahavih rok.

Ura se prične z ogrevanjem in pre-stretchingom, ter se nadaljuje z učenjem dveh blokov (torej dveh manjših koreografij). Poudarek je na intenzivnem kardio treningu, ki se osredotoča na kritične dele telesa. Ura vsebuje krepilne vaje za celo telo, torej spodnji del telesa, ter prav tako zgornji del. Velikokrat pa se lotimo tudi kombiniranih krepilnih vaj, ob katerih krepimo več mišic hkrati, take vaje pa so bližnjica h popolni postavi.

Na uro so dobrodošli tudi moški, saj ura niti približno ni namenjena samo nežnejšem spolu.