Krepitev imunskega sistem v zimskem času

Za dober imunski sistem lahko najbolj poskrbimo sami. Marsikateremu prehladu se lahko izognemo, če upoštevamo naslednje stvari:

▪️ zdrava barvita prehrana,
▪️ redno gibanje,
▪️ dovolj tekočine v obliki čaja ali vode,
▪️ redno zračenje bivalnih prostorov,
▪️ pravilna higijena rok,
▪️ in "busterji" v obliki prehrambenih dodatkov.

1. ZDRAVA BARVITA PREHRANA

Prehrana, ki vsebuje veliko zelenjave (različne barve) , kvalitetno meso in polnozrnate izdelke, bi morala predstavljati osnovo za zdrav imunski sistem in bistveno pripomore k našemu dobremo počutju. 

2. REDNO GIBANJE

Redna, varna in primerno intenzivna vadba za vaše zmožnosti bi morala biti na vašem urniku vsaj 2-3 x tedensko. Gibanje je pomembno tudi za naše otroke, če ga ne želite vpisati v kakšno športno aktivnost sami poskrbite za dovolj gibanja z njim. 

3. DOVOLJ TEKOČINE

Vsem nam je znano kako blagodejno vpliva na naše počutje pitje čaja in vode. Dovolj tekočine v telesu, poskrbi za pravilno delovanje organizma. Čeprav pozimi nimamo občutka, da smo žejni je dobra rehidracija zelo pomembna.

4. REDNO ZRAČENJE PROSTOROV

Zelo pomembno je, da je v vašem stanovanju vedno svež zrak. Redno zračenje zjutraj bo zbudilo vaše možgančke in zračenje zvečer bo naredilo še bolj prijetno toplino pod odejo.

5. HIGIJENA ROK

Higijena rok je izredno pomembna za preprečitev širjena virusov. Zato si redno in pravilno umivajte roke.

6. BUSTERJI

Pri nas sedaj že kar redno in uspešno uporabljamo sploh v zimskih mesecih, homeopatijo, probiotike ter vitamin D. To so stvari, ki pri nas naredijo veliko spremembo. Seveda ob predpostavki, da že upoštevate zgornje točke.

Seveda se je potrebno o vseh dodatkih primerno informirat in se posvetovat s strokovnjakom sploh če so prisotne kakšne kronične bolezni.

Želim vam čim manj smrkavih noskov in visoke vročine. 

Ines Jerenec, Mami v Formi