9 navad, ki vam bodo pomagale izgubiti kilograme!

Kvalitetno izgubiti kilograme in ohranjati željen cilj dolgoročno, ni nikoli enostavno in hitro. Hitrih rešitev ni, bistveno je da spremenimo svoje navade in jih ohranjamo tudi naprej, ko dosežemo željeno težo.

1. Popij vsaj 2,5 litra vode dnevno! 💧

Voda nam da občutek sitosti in istočasno pomaga našemu telesu, da pravilno deluje. Da bi lažje dosegli svoj dnevni cilj popite vode vam svetujemo, da imate ob sebi vedno flašo vode. Lahko si tudi nastavite opomnike na telefonu. Zadajte si cilj in pred vsakim obrokom popijte 2 dcl vode.

2. Prehodi 6000-10000 korakov dnevno!🚶

Vsak od nas naj bi v povprečju porabil 200-300 kcal dnevno s treningom. Da boste lažje dosegli ta cilj začnite hoditi. Namesto, da greste z dvigalom pojdite peš, med malico si vzamite 15-20 minut za sprehod, če imate službo relativno blizu pojdite peš,... takšne male spremembe bodo bistveno dvignile vašo dnevno porabo.

3. Ne jej po 19. uri! 🕖

Verjetno tista navada, ki jo bomo najhitreje. Hrana, ki jo zaužijemo zvečer se ne porabi ampak se samo skladišči prav tako nam poln želodec odvzame miren spanec.

4. Telovadi 3-4 tedensko! 🏋️

Marsikomu ta resnica ne diši, ampak če želimo kvalitetno skujšati in oblikovati svoje telo je potrebno gibanje. Zdrava prehrana vam bo pomagala izgubiti kilograme, a lepo oblikovano telo vam bo dala vadba.

5. Zdrav prigrizek prvo! 🍎

Vsakemu se "zalušta" nekaj pregrešnega kot je sladoled, čokolada, čips,... Zelo enostavna rešitev je da si rečete, da pred željene pregreho pojeste zrav prigrizek. Privoščite si zelenjavno-sadni smootie, proteinski napite, jabolko,... veliko krat se vam bo po tem tudi želja po pregrehi izginila.

6. Zdrava lokalna mediteranska prehrana.🥬🥕🍉

Svoje obroke izbirajte skrbi. Izbirajte lokalne izdelke, ki so aktualni v določenem letnem času. Uživajte malo predelane hrane kot so klobase, paštete ali naprej kupljene omake. Uživajte pisano barvno zelenjavo, da si zagotovite vse potrebe po vitaminih in mineralih.

7. Ne pij svojih kalorij! 🍺

Da izločite iz svojega jedilnika alkoholne pijače lahko bistveno zmanjša vaš vnos kalorij. Eno veliko pivo 0,5 l vsebune kar 200 kcal, 1 dcl vina 80 kcal.

8. Beli sladkor nadomesti z sadnim. 🍯

Vemo, da je težko popolnoma izločit sladkor iz vsakodnevne prehrane, ampak poskusite si raje čaj sladkati z medom. Kadar vam zadiši sladko posežite najprej po sadju. 

9. Čas zase, ljubezen do sebe. 💟

Veliko se vas spopada s pomankanjem ljubezni do sebe oz. z občutkom, da niso vredni. Ljubezen do sebe je bistvo, da boste rastli. S tem da se boste boljše počutili v svojem telesu, boste gradili tudi več ljubezni do sebe. 

Seveda si izberite 1 ali 2 navadi iz zgornjega seznama in ko bosta postala čisto običajni del dneva dodajte naslednjo. Majhni koraki vodijo do najboljših rezultatov. 

Skupaj z nami vam bo zagotovo uspelo. 🤗

Ines Jerenec Mami v Formi