FORMA PUMP

Izvirna vadba z utežmi.

Body PUMP predstavlja izvirno vadbo z utežmi, ki krepi celo telo. Je vadba, ki omogoča najhitrejšo pot do popolne postave, izgube odvečne maščobe ter oblikovanje telesa. 55 minutna vadba, skozi najučinkovitejše vaje iz fitnes studia, kot so počepi, potiski, dvigi in upogibi, nudi trening vsem glavnim mišičnim skupinam. Vadba je primerna za moške in ženske, kjer ob odlični glasbi, odličnih inštruktorjih in lastni izbiri obremenitve (teže) dosežete zastavljene vadbene cilje – hitro!

POZITIVNI UČINKI VADBE:

Tovrstni način treninga vzdržljivosti in moči je izredno priporočljiv za zmanjševanje odvečne telesne maščobe, saj veliko število ponovitev in obremenitve mišice oblikujejo, tonizirajo in ne povzročajo rasti mišične mase.

Body pump torej oblikuje in tonizira mišice, izboljšuje splošno telesno pripravljenost, moč, izboljšuje gostoto kostnega tkiva, omogoča porabo do 600 kalorij na uro/vadbe in daje pozitivno občutenje telesa in duha.

VARNOST PRI VADBI:

Med vadbo se osredotoča na pravilne tehnike dvigovanja, ter varne telesne postavitve, na kar vas bo opozoril inštruktor.

Na kaj je potrebno biti še posebej pozoren:

  • osnovna telesna drža je temelj celotne vadbe
  • osredotočite se na pravilno tehniko izvajanja vaj
  • ne pretiravajte s težo; začnite z manjšo, nato pa jo po 6 tednih počasi povečujte
  • vse gibe izvajajte kontrolirano, tekoče, brez sunkov
  • sklepe imejte vedno malenkost pokrčene
  • osredotočite se na trenirano mišično skupino, ostale skušajte stabilizirati
  • občutite svoje telo in ravnajte v skladu svojih zmožnosti.

Nekaj bolečine v mišicah po prvih treningih je povsem naravno, posebej ko je ta prisotna na obeh straneh telesa enako. V tem primeru gre za mišično utrujenost, če pa občutite bolečino samo na eni strani telesa ali v sklepih, se pogovorite z inštruktorjem. Če bolečina ne izgine dalj časa, se posvetujte z zdravnikom.