ONLINE PREDAVANJE: Limfni sistem

ONLINE PREDAVANJE: Limfni sistem

V nedeljo 12.12.2021 organiziramo BREZPLAČEN-ONLINE dogodek o LIMFNEM SISTEMU OB 18.00 URI + OB 19.00 URI BREZPLAČEN TRENING JOGE!


Prijaviš se lahko na: info@fitnesforma.com
na instagramu @fitnesforma ali na telefonsko številko: 02 480 00 00

PREDAVANJE: KAJ JE LIMFNI SISTEM IN ZAKAJ BI MU MORALI NAMENITI VEČ POZORNOSTI

Limfni sistem večinoma povezujemo z odvajanjem odvečne vode iz telesa, ima pa tudi ogromno negativnih asociacij z rakom. Je pa pravzaprav med pomembnejšimi v telesu, saj je odgovoren za razstrupljanje telesa, transportiranje maščobnih celic in predstavlja pomemben del imunskega sistema.

Če limfni sistem dobro deluje, se vidi že na obrazu: ko imamo rdeča lička, polne ustnice in živahen videz smo na pravi poti. Zabuhlost in zastajanje vode in težke noge sta zgolj dva simptoma prepočasnega pretoka limfe, saj se pri le-tem hitro pojavi tudi celulit, maščoba se pospešeno nalaga po telesu, pogosto začnemo zbolevati, pojavijo se lahko težave s sinusi in celo dermatitis.

Kje potekajo limfne žile? Iz česa je limfna tekočina? Zakaj moderni življenjsko slog slabo vpliva na pretok limfe in kakšne so posledice? Kaj lahko naredimo, da sistem ponovno začne optimalno delovati? Kako nanj vplivamo z vadbo? Odgovore na ta vprašanja, dodatne zanimivosti in še več boste izvedeli v nedeljo, 12.12. ob 18:00 uri.